dombornyomott névjegykártya prégelt névjegykártya környezetbarát névjegykártya névjegykártyapapírok névjegy hulladék papírból újrahasznosított papírból névjegykártya kraft karton kraft karton névjegykártya

| Kategória: Blog | | Találatok: 12701

Sokunknak tetszenek a természetes anyagok és színek, a környezettudatosság is fontos lehet, és nem mellékes, mennyire időtálló névjegykártya készíthető újrahasznosított hulladékpapír felhasználásával.

Nagy kedvencem lett a kraft karton, ebből 300 és 410 grammos verziókat találtunk. Digitalisan nyomtatni csak a 300-as papírra lehet. Ki is próbáltunk jó pár színt, elég jól mutata a dolog, de csak a kisebb felületű színezés hibátlan (pl betűk), a nagyobb felületen már ún maszatosabb a végeredmény. Ügyes tervezéssel igazán látványos névjegy kerekedhet belőle, ráadásul ez a papír a digitális nyomtatással együtt pénztárcabarát megoldás, tizenpárezer forintból már kihozható.A 410 grammos kraft kartont prégelni lehet (ez egyfajta préselési technika), és fekete színnel nyomva utána egyszerű, de vagány névjegyet kapunk. Természetesen az aranyozás is működik rajta. A kész névjegy ára itt bruttó 30 ezer forint körül mozog.Továbbá mutatnék még egy 100%-ban újrahasznosított hulladékpapírból készült verziót. Az 1-1,5 vagy akár 2 mm vastagságú szürke lemezből is lehet névjegyet készíteni. A kicsit érdesebb, szálasabb felületű anyag már az 1 mm-es vastagságban is 630 grammos papírt jelent, szemben az átlagosan 300-350 grammos névjegyekkel ez már szinte örökéletű. (Mivel eleve újrahasznosított, biztosan!) Hogy milyen csodákat lehet kihozni belőle, azt jól szemlélteti az alábbi Pinterest-gyűjtemény. Ha ilyen természetes hatású, újrahasznosított papíron képzeled el a névjegyed, szívesen segít a Vizuál Műhely csapata!